دستورالعمل تدوین مقاله مجلات علمی- پژوهشی دانشگاه پیام نور
نحوه ارسال مقاله: ارسال مقاله منحصراً از طریق سامانه الکترونیکی مجله به آدرس ....در این قسمت برای هر نشریه آدرس اختصاصی آن که در جدول ارسالی خواهد آمد قید شود............ انجام میشود.
شرایط پذیرش مقاله:
1- مقالههای ارسالی باید در زمینهی تخصصی نشریه و دارای جنبه آموزشی یا پژوهشی و حاصل کار پژوهشی نویسنده یا نویسندگان باشد.
2- مقالههای برگرفته از پایان نامهها و رسالههای دانشجویان با نام استاد راهنما، مشاوران و دانشجو و با تاییدیه استاد راهنما و مسئولیت وی منتشر میشود.
3- علاوه بر قرار گرفتن موضوع مقاله در دامنه تخصصی مجله، مقاله یا بخشی از آن نباید در هیچ مجلهای در داخل یا خارج از کشور در حال بررسی بوده یا منتشر شده باشد یا همزمان برای سایر نشریهها ارسال نشده باشد. مقالات ارائه شده به صورت خلاصه مقاله درکنگره ها، سمپوزیومها، سمینارهای داخلی و خارجی که چاپ و منتشر شده باشد، میتواند در قالب مقاله کامل ارائه شوند.
4- زبان رسمی نشریه فارسی است (با این حال مقالههای به زبان انگلیسی نیز قابل بررسی خواهد بود).
5- مقالههای ترجمه شده از زبانهای دیگر قابل پذیرش نخواهد بود.
6- نشریه در رد یا قبول، ویرایش، تلخیص یا اصلاح مقالههای پذیرش شده آزاد است و از بازگرداندن مقالههای دریافتی معذور است.
7- مسئولیت صحت و سقم مطالب مقاله به لحاظ علمی و حقوقی و مسئولیت آراء و نظرات ارائه شده به عهده نویسندهی مسئول مکاتبات است و چاپ مقاله به معنی تأیید تمام مطالب آن نیست.
8- مقالههای علمی- مروری از نویسندگان مجرب در زمینههای تخصصی در صورتی پذیرش میشود که به منابع معتنابهی استناد شده و نوآوری خاصی داشته باشد.
9- اصل مقالههای رد شده یا انصراف داده شده پس از شش ماه از آرشیو مجله خارج خواهد شد و مجله هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت.
10- حروفچینی مقالههای ارسالی بایستی در کاغذ A4، دو ستونه، با فاصله تقریبی میان دو ستون و میان سطور 1 سانتیمتر با قلم B Lotus نازک 12 ، برای متنهای لاتین با قلم Times New Roman نازک 11 با فاصله تقریبی میان سطور 1 سانتیمتر و برای متنهای عربی با قلم B Badr 12، با فاصله تقریبی میان سطور 1 سانتیمتر، در محیط Microsoft Word 2003-2007 یا ویرایشهای بالاتر و با فاصله 2 سانتیمتری از چپ و راست و فاصله 3 سانتیمتری از بالا و پایین کاغذ انجام شود.
11- دستورهای نقطه گذاری در نوشتار متن رعایت شوند. به طور مثال گذاشتن فاصله قبل از نقطه (.)، کاما (،) و علامت سوال (؟) لازم نیست، ولی بعد از آنها، درج یک فاصله الزامی است.
12- کلیه صفحات مقاله از جمله صفحاتی که دارای شکل/ جدول/ تصویر میباشند، دارای قطع یکسان و شماره صفحه باشد و حداکثر حجم مقالهها همراه با جدولها و نمودارها نباید از 20 صفحه (6000 کلمه) بیشتر باشد
13- مقاله ها منحصراً از طریق پایگاه نشریه دریافت میشود و به مقالههای ارسال شده از طریق نامه یا پست الکترونیک نشریه ترتیب اثر داده نخواهد شد.
14- پس از چاپ مقاله نسخهای از نشریه حاوی مقاله مورد نظر به تعداد نویسندگان، برای نویسنده مسئول مکاتبات ارسال خواهد شد.
15- مقالههای ارسالی بایستی دارای بخشهای زیر باشد:
- عنوان کامل مقاله به فارسی و انگلیسی
- نام و نام خانوادگی نویسنده/ نویسندگان به ترتیب میزان سهم و مرتبه علمی و محل اشتغال یا تحصیل نویسنده/ نویسندگان (به فارسی و انگلیسی)
- نشانی کامل نویسنده مسئول مکاتبات به فارسی و انگلیسی (شامل نشانی پستی- شماره تلفن ثابت، همراه، دورنگار و نشانی الکترونیکی)
- مشخص نمودن نام مؤسسه تأمین کننده مخارج مالی (در صورت وجود)
- چکیده فارسی: شامل شرح مختصر و جامعی از محتوای مقاله با تأکید بر طرح مسأله، هدفها، روشها و نتیجهگیری است. چکیده در یک پاراگراف و حداکثر در 250 کلمه تنظیم شود. این بخش از مقاله در عین اختصار باید گویای روش کار و برجستهترین نتایج تحقیق بدون استفاده از کلمات اختصاری تعریف نشده، جدول، شکل و منابع باشد.
- کلید واژگان فارسی: (3 تا 7 واژه) واژههای کلیدی به نحوی تعیین گردند که بتوان از آنها جهت تهیه فهرست موضوعی (Index) استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی Abstract و کلید واژگان انگلیسی: (برگردان کامل عنوان، متن و واژگان کلیدی چکیده فارسی)
- مواد و روشها (روش شناسی): توضیح روشهای شناسایی و ارزیابی، مواد و وسایل به کار رفته، شیوه اجرای پژوهش و طرح آماری باید کاملاً گویا بوده و در آن مشخصات محل، زمان و نحوه اجرای آزمایش همراه با روش جمع آوری داده ها و پردازش و تحلیل آماری آنها ارائه شوند. حتی المقدور از شرح جزئیات پرهیز و فقط به ارایه اصول با ذکر مأخذ اکتفا شود. روش های ابداعی یا موارد خاصی که برای اولین بار بکار گرفته شده است بهطور کامل شرح داده شوند.
- اطلاعات و دادهها: برای ارائه منطقی و اصولی نتایج کمی و کیفی به دست آمده (در صورت نیاز با استفاده از جدول و نمودار و طبقه بندی نتایج). هر جدول از شماره، عنوان، سرستونها و متن جدول تشکیل میشود. هر جدول با یک خط افقی از شماره و عنوان جدول جدا میشود. سر ستون جدول هم با یک خط افقی از متن جدول جدا و در زیر متن جدول نیز یک خط افقی ترسیم گردد. در داخل متن جداول از درج خطوط عمودی و افقی خودداری شود. کلیه اعداد جدول(ها) و نمودارها به انگلیسی و از چپ به راست تنظیم شوند. عنوان هر جدول در بالای آن درج شود. برای درج عنوان، پس از کلمه "جدول" و شماره آن، خط تیره و سپس عنوان ذکر گردد. از ارسال جداول و نمودارها به صورت تصویر خودداری گردد.
- نتیجهگیری و بحث: برای تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده با توجه به هدف پژوهش و یافتههای سایر پژوهشها.
- در متن مقاله به شمارهی عکسها، جدولها و نمودارها (در صورت وجود) با دقت اشاره شود و محل آنها مشخص گردد.
- نتایج و بحث باید توام و به صورت نوشتار، جدول، شکل و نمودار ارائه گردد. نتایج مقاله با استناد به منابع علمی مستند و مرتبط با موضوع مقاله، مورد بحث و تحلیل قرار گرفته و نتایج جدید علمی و نوآوری در تحقیق به دقت و با دلایل روشن ارائه گردند. نتایج عددی یک موضوع، تنها به یک صورت (شکل یا جدول) ارائه شوند.
- کلیه شکلها، نمودارها و تصاویر با واژه "شکل" نامگذاری شده و عنوان شکل در زیر آن درج شود. برای درج عنوان هر شکل، پس از کلمه شکل و شماره آن، خط تیره و سپس عنوان ذکر گردد. عکسها باید به وضوح و کیفیت بالا تهیه و به صورت جداگانه، با فرمت JPG یاDPI 300 در انتهای مقاله آورده شوند.
- شماره جدول(ها)، شکل(ها)، تصویر(ها) و نمودار(ها) به ترتیب ارائه نتایج آنها در مقاله تعیین و محل قرارگیری شماره آنها پس از ارائه نتایج ذیربط در متن مقاله میباشد.
- نتایج و بررسیهای آماری به یکی از روشهای علمی منعکس شوند. چنانچه محاسبات آماری در سطوح 5% و 1% منجر به اختلاف معنیدار شده باشند به ترتیب با یک و دو ستاره نشان داده شوند و در صورتیکه اختلاف معنیدار نباشد با علامت ns مشخص شوند.
- سپاسگزاری: در این بخش که حداکثر در چهار سطر تنظیم میشود، از اشخاص حقیقی و حقوقی که در راهنمایی یا انجام تحقیق مساعدت نمودهاند یا در تأمین بودجه، امکانات و لوازم تحقیق نقش مؤثری داشتهاند، سپاسگزاری گردد.
- معادل فارسی مفاهیم و نامهای خارجی در پانوشت ذکر شود.
- منابع و مآخذ: ارجاع مأخذ در متن مقاله داخل پرانتز به روش APA مشخص شود و در قسمت مراجع مشخصات کامل منبع به ترتیب حروف الفبا آورده شود. فقط منابع استفاده شده در متن، در فهرست منابع مورد استفاده ارائه شوند. ذکر منابع در متن و فهرست فقط به زبان انگلیسی بوده و منابع استفاده شدهی فارسی نیز باید به زبان انگلیسی درج شوند. منابع باید مستند و معتبر بوده و به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی نویسنده(گان) با تورفتگی 5/0 سانتی متر برای خطوط دوم و بعد از آن (Hanging) مرتب شوند. ذکر منابع در متن مقاله با ارجاع به نگارنده(گان) و سال انتشار منبع صورت گیرد. وقتی از چند اثر مختلف یک نویسنده استفاده میشود، شمارهگذاری این مقالهها به ترتیب سال انتشار آنها (از قدیم به جدید) انجام گیرد. نام مخفف مجلات باید بر اساس نام استاندارد آنها در لیست ISSN که از طریق آدرس اینترنتی زیر قابل دسترسی میباشد، در فهرست منابع درج شوند.
نحوه ارجاع در داخل متن
نحوه ارجاع در قسمت منابع در پایان مقاله (توجه: در صورت مشخص نبودن نویسنده، تاریخ نشر یا ناشر از عبارتهای بینا بیتا و بیجا استفاده شود)
منابع قابل دسترس از طریق شبکه جهانی وب یا منابع الکترونیکی
- مقالاتی که بر اساس مندرجات این راهنما تهیه نشده و مطابقت نداشته باشند، بررسی نخواهند شد.
- مسئولیت هر مقاله از نظر علمی، ترتیب اسامی و پیگیری به عهده نویسنده مسئول آن خواهد بود. نویسنده مسئول باید تعهدنامه ارسال مقاله را از سایت دانلود و پس از اخذ امضای تمامی نویسندگان به دبیرخانه مجله ارسال نماید.
- تعداد و ردیف نویسندگان مقاله به همان صورتی که در نسخه اولیه و زمان ارائه به دفتر مجله مشخص شده، مورد قبول است و تقاضای حذف یا تغییر در ترتیب اسامی نویسندگان فقط قبل از داوری نهایی و با درخواست کتبی تمامی نویسندگان و اعلام علت امر قابل بررسی است.
- مقالات توسط هیأت تحریریه و با همکاری هیأت داوران ارزیابی شده و در صورت تصویب، طبق ضوابط مجله در نوبت چاپ قرار خواهند گرفت. هیأت تحریریه و داوران مجله در رد یا قبول، اصلاح مقالات و بررسی هر گونه درخواست نویسنده(گان)، دارای اختیار کامل میباشند.
- گواهی پذیرش مقاله پس از اتمام مراحل داوری و ویراستاری و تصویب نهایی هیأت تحریریه توسط سردبیر مجله صادر و به اطلاع نویسنده مسئول خواهد رسید.
.